preskoči na sadržaj

Gimnazija Petra Preradovića Virovitica

Zahtjev za izdavanje prijepisa/duplikata svjedodžbe
IZDAVANJE PRIJEPISA/DUPLIKATA SVJEDODŽBI
 
Ukoliko je razredna ili završna svjedodžba izgubljena, uništena ili Vam je potrebna radi stjecanja prava a niste u mogućnosti doći do originala, duplikat možete zatražiti obrascem molbe za izdavanje prijepisa/duplikata svjedodžbe koji možete preuzeti u tajništvu škole ili sa službene stranice škole, te ispunjen predati u tajništvu škole, svakim radnim danom od 9-13 sati.
 
Za svaku pojedinu svjedodžbu potrebno je uz zahtjev:
  • priložiti administrativnu taksu (biljeg) od 70,00 kuna
  • uplatiti 150,00 kn po traženoj razrednoj svjedodžbi i 200,00 kn za završnu svjedodžbu na račun škole otvoren kod Zagrebačke banke d.d. IBAN:
  • HR2623600001101361473, model HR 00, poziv na broj primatelja-OIB podnositelja zahtjeva, opis plaćanja „uplata za prijepis svjedodžbe-ime prezime podnositelja zahtjeva"
  • duplikat svjedodžbe preuzimate OSOBNO u tajništvu Škole po dogovoru uz predočenje osobne iskaznice
Osobe koje nisu u mogućnosti osobno zatražiti ili doći po duplikat/prijepis svjedodžbe trebaju podnositelju molbe, odnosno osobi koja će podići duplikat/prijepis dati ovjerenu punomoć.
 
Sukladno Zakonu o općem upravnom postupku ("Narodne novine" br. 47/09) duplikat/prijepis se izdaje najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva.
 
Osoba koja je na temelju članka 8. Zakona o upravnim pristojbama (Narodne novine, broj 115/2016) oslobođena od plaćanja upravne pristojbe, obvezna je uz zahtjev priložiti odgovarajuću ispravu kojom dokazuje svoj status (potvrdu/rješenje nadležnog tijela), radi oslobođenja od plaćanja upravne pristojbe na duplikat svjedodžbe.
 
Na temelju članka 9. stavka 2. točke 23. Zakona o upravnim pristojbama (Narodne novine, broj 115/2016) upravna pristojba se ne plaća za izdavanje svjedodžbi kao dokaza o stručnoj spremi i obrazovanju za nezaposlene osobe koje se javljaju na natječaje za zapošljavanje (potrebno priložiti dokaz o nezaposlenosti).
 
Duplikat svjedodžbe izdaje se na obrascu koji je istovjetan izvorniku svjedodžbe, dok se prijepis svjedodžbe izdaje na praznom papiru ili na obrascu koji nije istovjetan izvorniku svjedodžbe.  Za svaki razred izdaje se poseban prijepis svjedodžbe. Duplikat i prijepis svjedodžbe izdaju se sukladno važećem pravilniku o sadržaju i obliku svjedodžbi, kojeg donosi ministar nadležan za poslove obrazovanja.
 
Škola ne izdaje duplikate potvrda i svjedodžbi o državnoj maturi, za iste se treba obratiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja.
 
Uzevši u obzir obujam poslova tajnika srednjoškolske ustanove molimo Vas da Zahtjeve ne podnosite zadnjega dana kada Vam je potreban, hvala na razumijevanju.
 
 
Zahtjev za duplikat/prijepis svjedodžbe      
         

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Obavijesti
ESI
Zajedno kroz prirodoslovlje

Kurikulumi i priručnici

Kurikulumi i priručnici fakultativnih nastava projekta Zajedno kroz prirodoslovlje

Stem za svakog

 

 

CMS za škole logo
Gimnazija Petra Preradovića Virovitica / Trg bana Josipa Jelačića 16, HR-33000 Virovitica / www.gimnazija-ppreradovica-vt.skole.hr / ured@gimnazija-ppreradovica-vt.skole.hr
preskoči na navigaciju